12/29/2014

Intervju sa Starim Liberalom





Stari Liberal, u bundi od nepca, čekao nas je u Bokeškoj ulici. Pio je Čivas iz 1918. i pušio tompus Kopakabana Če Gevara. Pokazao nam je rukom da sjednemo, i kroz oblak gustog dima pozvao konobara. U trenutku kad je garson spustio na sto dvije dojč kafe sa ledom i limunom, razgovor je mogao da počne.


Da li znate da na fejsbuku postoji stranica koja se sprda sa Vašim likom i djelom?

Ovo je demokracka Država, svako ima pravo da bude govno na internet.

Da li je tačno da je Božena Jelušić posljednja crnogorska virdžina?

Šta sve ljudi neće reć samo da napakoste. Teta Božen voli, ka i svaka žena (oprosti Doris), malo da laprda ali ka trenutak dođe njine partie su vazda uz Nas... E sa, ova vanja ćalović, neznam, to već treba nauka da utvrdi.

Svjetski priznati kompozitor i multi-instrumentalista Vladimir Maraš žestoko je kritikovao aranžman crnogorske himne, pojašnjavajući da je Žarko Mirković Žabac pjesmu učinio suviše mračnom. Da li je to razlog što naši Hrabri sokolovi nikako visoko da polete?

Nerazumiem se u te tehničke muzičke stvari ali se razumijem da je hivna vrhunska! Mene se svaki pu, da oprostite, digne kaje čujem i odgovornio tvrdim, komese, da oprostine, ne digne ka čuje hivnu može ga okinut. Sa možebi dae hivna previše vrhunska pa da Sokolovi ne mogu trča o erekcija, a možebi da su izgubili volju kasu dobili srbiu - na kraju krajova toim je bila misija leta, razumiješ.

Mišljenja su podijeljena o internet senzaciji Pipa i Pariz. Kakvo je Vaše mišljenje o tom fenomenu?

Mene se najviše sviđa ona epizoda o vučiću e mi toga nemamo, razumiješ. Mi nijesmo budale ka smrdijanci da nas tamo nekagi lažovi, manipulatori, mjenjači ideologia i zabadači noževa uleđa zajebaju s vlasti, mi imamo lidere - no ja mislim dae sramota što se ama baš niko u srbiu sa šnjim ne posprda no mi moramo njihovu rabotu obavlja (a ovo je Crna Gora, ođe se ne radi - malo da se našalim) - srbia, treći svijet brale.

Da li treba imati granica kad se brane tekovine 21. maja od nesnosnih razarača crnogorskog nacionalnog bića i kulturne posebnosti?

Bracki, drago mi je daste to pitali uppravo zbotoga što ne postoji koscenzuns oko toga ni u državotvornom bloku. Pazte, kase raspravljamo u kancelariu mene veli Mađo "Kase brani nezavisnos i naš kulturno-istorijisko-etničko-nacional-religijsko-sportsko-lingvistički identitet nebo je granica." ja mu na to velim da ne budali, ašto ako nas napanu iz svemira, a mi nespremni, đe nam je odna granica!? Smijete se, a nije zasprdnju, složićemo se da je Crna Gora vječna a vječnos je jako dug period, kozna što nas sve čeka a već smo viđeli da neprijatelji našeg državo-pravnog suvereniteta ne prezaju niočega. Kao što neko reče, a mislim daje Žarko Laušević - o njega vazda neke mudrosti - napad je najbolja obrana! - zaključio je Stari Liberal.


Pred sam kraj intervjua, u kafe su ušle dvije vrhunske ribe, manekenke sa velikim dupetom. Komandante im je odmah poslao piće koje su one s gnušanjem odbile i napustile lokal.

- Ove nisu ni za kurac - šeretski je prokomentarisao Stari i progutao tompus.


fiki i duki



1 komentar: