2/16/2015

Reagovanje iz dijaspore


Todor Todorović Todor: Vučji do

Iako znam da mi ovo reagovanje nećete ni objaviti, ipak osjećam toliko bijesa u sebi da sam morao ovo da vam pošaljem. Prijatelj mi je nedavno proslijedio adresu vašeg "portala" upozorivši me da je prepun gadosti koje vrijeđaju zdrav razum. Kako sam potpuno drugačiji od njega i smatram sebe slobodnomislećim građaninom koji je opoziciono nastrojen i ne pripada skupu DPS botova (u koje upravo spada moj prijatelj!), vjerovao sam da me vaša "Polucija" neće previše šokirati. I bio sam u pravu. Šok je dječija igra za osjećaj gađenja koji se pojavio u meni nakon čitanja par vaših uradaka.

Šta je vaš cilj? Zašto radite ovo? Pokušavao sam gotovo sat vremena da pronađem smisao, da odgonetnem ideologiju, ili makar primijetim reklame na sajtu pomoću kojih zarađujete od ovih gadurija. Ali ne, nijesam pronašao ništa što opravdava postojanje ovakvog sajta! Vi čak nemate ni ekonomski model! Vi ne funkcionišete ni na kakvim principima, jednostavno lovite u mutnom, i srozavate ionako srozano novinarstvo u Crnoj Gori. U čije ime ovo radite? Kad tad će stvari doći na svoje i oktriće se ko je stojao iza ovog propalog projekta! 

Kako zdravom razumu objasniti tako svirep napad na jednu damu kao što je gospođa Božena? Obrazložite to, dajte činjenice! Otkrijte nam šta je ona kriva, kakvu je štetu nanijela crnogorskom društvu? Ili kakve veze sa propalim privatizacijama ima jedan Duško Kovačević? Na stranu što ne znam ni ko je to, ali ime mi zvuči poznato i siguran sam da čovjek nije ništa skrivio čim ga ovaj tabloid napada. Molim vas da se uozbiljite, da ovu kreativnu energiju koju neosporno posjedujete upotrijebite na nešto korisno! Ima toliko stvari koje možete uraditi, pomoći samohranim majkama, otići do Konika i podijeliti neku odjeću ili hranu, ili makar protestovati protiv neke nepravde, jednostavno izaći na ulicu i kreativno zagolicati ovaj napaćeni narod. Mislim da vi za tako nešto nemate pedigre, nemate ni harizmu, čim se krijete iza kompjuterskih ekrana.

I za kraj, preklinjem vas za bar malo iskrenosti. Zašto lažete ljude?? O kakvoj satiri govorimo? O kakvoj umjetničkoj ili "avangardnoj" formi pričamo, kada je vaš sajt u pitanju? Vi nijeste ništa od toga, vi ste obična splačina od portala kojeg vode vitezovi ništavila, skriveni u sajber vremenu i prostoru. U stvari, za vas vrijeme i prostor ne postoje, vi se kao i svi luzeri tranzicione provenijencije rukovodite demonskim silama koje se u obliku  socijalnih frustracija spajaju u jednu bespredmetnu tačku.

Najgore od svega je što ste (u mom slučaju) postigli dvostruki efekat. Ne samo da mi se steškilo od vaših kvazi-tekstova, nego i zbog činjenice da sam kao jedan uporni opozicionar razočaran u mlade ljude koji bi trebali biti nosioci rastućeg opšte-narodnog nezadovoljstva.  


Radenko Stjepanović, emigrant iz Brisela



Broj komentara: 10:

  1. Emigrante, okupljaj emigraciju, podmitite Poluciju, gadovi su potkupljivi, pisaće kako god budete hjteli!

    OdgovoriIzbriši
  2. "U čije ime ovo radite? Kad tad će stvari doći na svoje i oktriće se ko je stojao iza ovog propalog projekta!"

    Radenko iz Brisela je satiricar?

    OdgovoriIzbriši
  3. Damu iz masonske loze !

    OdgovoriIzbriši
  4. Stvarno, vitezovi ništavila, zašto ne gilićete narod?

    OdgovoriIzbriši
  5. ...svijet gori a Radenko pjeni.
    Odlomak iz novele "Plače Pulitzer Joseph"

    OdgovoriIzbriši
  6. Jedini tekst koji ne ubija sive ćelije na ovom smetlištu postova.

    OdgovoriIzbriši
  7. "vi se kao i svi luzeri tranzicione provenijencije rukovodite demonskim silama koje se u obliku socijalnih frustracija spajaju u jednu bespredmetnu tačku." - nenadjebivo.

    OdgovoriIzbriši
  8. dritanga abažur13/11/15 12:49 AM

    Radenko svaka čast! Vrati se i kazni ih. Ja sam ih čak jednom vidio kako ližu jezik jedan drugom. Užas! Tako su mi mrzni!

    OdgovoriIzbriši
  9. Napaseš mi se čmarnih dlačica, emigrantu iz Brisela jedan!

    OdgovoriIzbriši
  10. Srećni praznici!
    Slučajno naletjeh na ovaj sajt, i iz radoznalosti malo čitam, malo gledam...Ne mogu reći da sam fascinirana, neke stvari moram priznati nisam ni shvatila, uopšteno možda nije nije my cup of tea, što bi rekli na našem domaćem, ali me je tekst čitaoca iz Brisela zainteresovao, naročito rečenica "U čije ime ovo radite?"... Zaključak, u CG sve mora da se radi u nečije ime, ili možda da sva ta imena opet vode jednom imenu...Možda u CG postoje pojedinici koji su dovoljno slobodnog duha, da rade za sebe u svoje ime i (zamislite grijeha) ono što vole, i da ih baš briga za kojekakve komentatore...A što bi oni bili altruisti i pomagali samohrane majke sa Konika, ako to država ne radi...ili ste možda umislili da su ovi momci ovdje institucija ?! Što Vi zemljače iz Brisela ne incirate takve akcije, nego solite pamet drugima?

    OdgovoriIzbriši