7/17/2014

Antonio Sanchez i Kurvini Sinovi na prvom javnom nastupu razočarali





Ispod južne tribine stadiona Budućnosti, na kojem je u dalekoj prošlosti loptu pimplao u dalekoj budućnosti čuveni fudbaler i narko-diler Dejan Savićević Pirke, održan je polučasovni koncert benda Antonio Sanchez i Kurvini Sinovi. Samoproklamovani pjesnik i neljud, Dušan Đurović, koji svake noći liježe u postelju posutu laticama od ruža i drugog cveća, nakon što je očajno predstavio svoju još dosadniju poeziju, okačio je potupuno raštimovanu gitaru o vrat i zapevao. U tome  su mu pomogli neurotični i potpuno netalentovani basista Filip Ferdinandi i odlični bubnjar Zarija Pavićević. I pored Pavićevićevog sjajnog osjećaja za ritam, ništa te noći Antonija i sinove nije moglo spastiti od bruke. Malobrojna publika bila je u šoku. Pitate se zbog čega?! Pitajte se dva puta zbog čega. 

Koliki je neprofesionalizam ovog benda govori i to da su monitore (koji služe da muzičari čuju šta sviraju) okrenuli prema publici. Svaka pauza između pjesama trajala je duže nego cijeli koncert sa pauzama. Ferdinandi i Đurović su uspijeli toliko da „smore“ sa svirkom da publika  nije ustala ni kad je distorzična gitara odsvirala prve taktove crnogorske himne. Producent Antonio Sancheza i Kurvinih Sinova, Dragutin Gigo Bosnić, nije želio da komentariše nastup svojih pulena, a prema saznanjima Vijesti, Gogi je te nesretne noći bio na koncertu ustaške klape Elementali, zbog maloljetnica u prvim redovima, iako, kako Dan saznaje, ima sedmogodišnju devojku.

Đurović i Ferdinandi nakon svirke nisu krili zadovoljstvo.

- Presrećni smo. Nama je sve zvučalo kao nevjerojatan spoj Rage Against the Machinea i Pink Floyda. Meni lično ovaj nastup više znači nego diploma Medicinskog fakulteta u Podgorici, kazao je kroz suze Ferdinandi.

- Višegodišnje vježbanje gitare konačno se isplatilo. Odrao sam je. Toliko sam dobro svirao da sam posle koncerta poslao sam sebi sms poruku sledeće sadržine Dušane, razbijaš gitaru. Duki. Javno pozivam Svetozara Boba Stanišića na gitarski dvoboj, da vidimo ko brže svira, samouvjereno je prokomentarisao Đurović.

Ferdinandi i Đurović su istakli da su oduševljeni kako su izveli numeru Jimi’s Gone Voodoo, koju su posvetili čuvenom gitaristi Led Zeppelina Jimi Hendrixu.






Stefan Strugar



2 komentara: