11/16/2015

Zašto svi ćute o ovome?!



Mediji u Crnoj Gori iz različitih uglova izvještavali su o aktuelnoj kriznoj situaciji u našoj zemlji. Međutim, jedan događaj, kojem je prisustvovao veliki broj svjedoka, nije našao mjesto među novinarskim reportažama.

Naime, izvršni direktor LGBT foruma progres, Stevan Milivojević, bio je napadnut u toku nedavnog protesta. Na njega je nasrnuo huligan, ali je, na nevjericu prisutnih protestanata, u svojoj namjeri spriječen brzom reakcijom jednog pripadnika Srbadije Barske (!). Nešto kasnije ispostaviće se da je hrabri demonstrant rođeni brat gej aktiviste. Srceparajuću priču poslao nam je novinar satiričnog portala IN4S kojem je urednik odbio da objavi ovu vijest, jer su to, kako je kazao, pederska posla i tekst nije smiješan. U vazduhu ostaje da visi i pitanje zbog čega slobodarske Vijesti nisu objavile ovu informaciju, a svakodnevno čitavoj javnosti drže lekcije iz novinarstva i lijepog ponašanja. A sada prelazimo na vremensku prognozu koju će nam saopštiti magistar Marko Milačić.


Ivana Šebek Konjević



1 komentar:

  1. Izvinjavam se ako upadam u vašu uređivačku politiku i ako moja kritika nije na mjestu, ali osjećam duboko u sebi prezir prema svima koji guše istinu. Ne smatram da je Polucija mnogo bitan medij, vjerovatno više spada u grupu nezajažljivih onlajn plamfleta, ali ipak morao sam reagovati jer očigledno niko od vaših 'prosvijećenih' čitalaca neće! ZAŠTO ĆUTITE O NATO PAKTU? Zašto na vašem tobože satiričnom sajtu nema sprdnje sa Nato-om? Odražava li to pro-natovski stav uredništva (a o vašoj vezi sa Vijestima se odavno već šapuće)!! Ne želim da ulazim u teorije zavjere niti da podvaljujem jer je kojekakvih podvala u Crnoj Gori već dovoljno na svakom koraku. Upravo Nato je jedna od ogavnih podvala-podjela koje nam crpe energiju umjesto da se fokusiramo na životne probleme građana i na rješavanje naših hroničnih bolesti. Zašto sada nove podjele na već postojeći sloj identitetskih podjela koje razaraju naše društvo i njegovo većinsko (dualno) crnogorsko-srpsko-pravoslavno stanovništvo. Nemam zaista ništa protiv bilo kojeg čovjeka na ovoj kugli zemaljskoj, čak su mi i crni i azijatski narodi jako dragi i primamljivi, ali ne mogu da prećutim, ne mogu da utuvim sebi u glavu kako neko može biti zadojen tolikom dozom Nato ljubavi da ne vidi njihove krvave ruke? Ili kako objasniti primjer porodice u Nikšiću koji su svojoj novorođenoj kćerki (rođena na dan dobijanja poziva za Nato) dali ime Nata (pretpostavljam da su očekivali muško dijete i da bi onda bilo Nato???) Koliko je samo bolesno sve to, a vi uporno ćutite, preskačete temu koja razara crnogorsko biće!
    Ćutanje je odobravanje i podržavanje zločinačkog pakta, draga Polucijo. Razočarali ste, potpuno!!!

    OdgovoriIzbriši