10/24/2016

Zamislite da se Evropom i svijetom zaore stihovi "Mama, ja sam peder"


Podgorički bend „Antonio Sanchez i Kurvini Sinovi“ nakon singlova „Guza“ i „Plagijatori“, objavio je prošle nedjelje novi studijski album „Mojoj majci“, koji se može preslušati na njihovom Youtube kanalu.





Filip Ferdinandi, trećina ovog sastava, koji čine i Dušan Đurović i Zarija Pavićević, za Vijesti je otkrio planove za budući period, ambicije, kao i kako je nastao album.

„Pjesme potpisuje kompletan bend, osim posljednje na EP-u, 'Prekovremeni smrad', čiji je autor bubnjar Zarija Pavićević, a koja je posvećena nedavno preminulom frontmenu benda Stone Temple Pilots, Skotu Veilendu“, kaže muzičar i dodaje da je materijal snimljen u 
studiju 'Go Future'.

„U istom prostoru, kao i u dvorištu kuće, snimili smo i dva spota kojima smo najavili mini-album. Ukupnom zvuku benda značajno je doprinjela odlična atmosfera u studiju za koju je najzaslužniji vlasnik, Šarlo, koji nas je svakodnevno snadbijevao lakim i teškim drogama bez kojih nijedan ozbiljan bend ne može ozbiljno raditi“, naglašava Ferdinandi, koji objašnjava i kako je nastao naziv albuma „Mojoj majci“.





„Dugo smo vijećali između 'Roditelj je čovjekov najbolji prijatelj' i odabranog 'Mojoj majci'. Prvi naziv je otpao, jer je to mjesto rezervisano za psa, dok se drugi sjajno uklopio u naše edipovske karaktere“, priča on.

„Takođe, kroz taj naziv željeli smo i da svim majkama naše generacije poručimo da nećemo da radimo prekovremeno, posebno ako za to nismo plaćeni, da ako je Bobanov sin završio fakultet, dobio stalno zaposlenje i zasnovao porodicu, mi ne moramo, pa makar bili i pederi, kao i da se slapovanje, kao tehnika sviranja bas gitare, može jednako dobro primjeniti i na goloj guzi“, nastavlja Ferdinandi kojem teško pada razdvojenost od dugogodišnjeg prijatelja i saradnika, Đurovića, čiji boravak na Islandu remeti i planove za svirke.





„Svirke će sačekati do sljedećeg ljeta kada Dušan treba da dođe, jer ima zakazano kod zubara. Međutim, vjerujemo da ćemo se okupiti i ranije, već na proljeće, jer je ovaj materijal prije svega osmišljen da skrene pažnju direktora RTCG-a, Rada Vojvodića, kako bi nas pozvao da predstavljamo Crnu Goru na predstojećem Eurosongu“, otkriva muzičar želje „kurvinih 
sinova“.

„U prvom planu je snimanje pjesme za Eurosong. Ponudićemo saradnju Slavku Kaleziću sa kojim djelimo sličan muzički ukus. I ranije su dueti rezultirali pjesmama za sva vremena. Sjetite se samo Tife i Makadama, Vlada Kalembera i Izolde Barudžije, Čobija i Mime Karadžića. Takođe ćemo insistirati da sa nama ne ide Srbija (ne Sabrija) Vulić, jer smatramo da je maler da vođa ekskurzije u Ukrajinu bude čovjek koji nosi isto ime kao i susjedna konkurentska država“, naglasio je on.





„Pod tim uslovima, vjerujemo da bi naš nastup prevazišao sve prethodne crnogorskih predstavnika, štaviše, da bi osvojili zlatnu medalju. Zamislite samo da se Evropom i svijetom zaore stihovi 'Mama, ja sam peder', 'Hoću da budem Raško Konjević' ili nešto slično. Pa šta više tražiti od života“, pita se Ferdinandi.


Htjeli da se ogrebu za slavu Brana Mandića

U numeri „Plagijatori“, članovi podgoričkog sastava prozivaju ličnosti iz javnog života Crne Gore, među kojima su i Milan Babović, Sanja Vlahović, Goran Bregović, ali i mnogi drugi, a Ferdinandi objašnjava zbog čega.





„Osim što su inspirativni, htjeli smo da se ogrebemo za slavu Brana Mandića, koji je naš najpoznatiji kolumnista, ili da uplivamo u srpske estradne vode preko naslednika Peđe Šuškavčevića, Đura Radosavovića, koji nas je prije par godina prebio u centru Podgorice. Takođe se mogu čuti i stihovi čuvenog crnogorskog pjesnika Radovana Karadžića: 'Lečio sam lezbejke iz zablude im divne', za koje je Marko Vešović rekao da su nešto najljepše napisano na južnoslovenskim jezicima, tik uz rame 'Oli mi ga dat' Matije Bećkovića“, tvrdi on.


Mirela Isis Hodžić, blog Vijesti



Nema komentara:

Objavi komentar