8/29/2016

Đurović protiv Đurovića




Čuveni crnogorski muzičar Dušan Đurović podneo je tužbu protiv islandskog kantautora Đurović Dušana zbog krađe autorskih prava. Naime, Đurović tvrdi da je šlager «Mr plumber» islandskog plagijatora identičan ljetnjem hitu njegovog benda Antonio Sančez i Kurvini sinovi «Ništa bez krvi, sperme i govana».

“Jasno je da je taj islandski hipster običan prevarant. Ja sam pjesmu «Ništa bez krvi, sperme i govana» smislio još davne 2014. dok sam srao brabonjke na durmitorskom proplanku. A i ako poslušate opus islandskog kantautora, neće vam promaći da pjesma «Mr plumber» znatno odskače od ostalih pederskih pop balada koje ovaj nazovi-muzičar pravi", objasnio je za naš portal Đurović.

Redakcija nije uspela da dobije odgovor od islandskog umjetnika Dušana Đurovića, jer je bio zauzet pokušavajući da napravi avokado sendvič na svom radnom mestu Reykjavik Rousters.
Crnogorska zvijezda zatražila je odštetu od 2,5 miliona islandskih kruna, ali je ubrzo povukao tužbu shvativši da ta svoda zapravo vredi samo 12 eura. Ipak, neumoljivi Đurović ostaje pri tome da je pjesma «Mr plumber» obični plagijat, i podseća da to nije prvi slučaj da je dotični Đurović pokazao svoju niskost i sklonost ka plagijarizmu, jer je samo 2 godine ranije izdao brošuru takozvane autorske poezije koja se sastoji samo od isječaka tuđih djela, i to bijedno sklopljenih.

Pozvali smo teoretičara muzike primarijusa doktora Filipa Ferdinandija da prokomentariše ovaj slučaj, na šta je dotični odgovorio da ne postoji nikakva sličnost između dvije pjesme i da je crnogorski autor Dušan Đurović egomanijak sa bipolarnim poremećajem ličnosti.

Našim čitaocima ostaje da sami presude da li je u pitanju krađa, omaž, slučajnost, ili se zaista radi o dvije različite pjesme.





Isidora Belica



1 komentar:

  1. Stidite se!!! Izvinjavam se svima na rječniku ali je bolje da vam jasno i glasno kažem da se JEBETE sa vašim novim albumom nego da puknem od negativne energije koju osjećam sada! Imate li vi grama mozga?!! Objavili ste ovo sranje koje nazivate 'albumom' a da li ste razmsljali o posljedicama??? I ne pišem ovo zato što sam konzervativac (ne zaboravite da jasno i glasno napominjem svoju srpsko-gradjansku provenijenciju) već zato što sam čovjek i ne mogu da dopustim da neki klinci ili cure čuju vaše sranje od pjesama i počnu pjevušiti 'mama ja sam peeeedeeer'... U vražju mater sa time!!! Danas sam tri sata razbijao glavu mislima o tome koliko je ova kultura slobodnog internet prostora unakazila našu djecu i koliko je u stvari sve više svinjarija a sve manje kreativnosti. Gadite mi se, i ne mogu vjerovati da sam početkom ove godine uopće i prihvatio pisati gostujuću kolumnu za vaš tupavi portal. S tim je gotovo!

    PS. Izvinjavam se na greškama i hrvatskim riječima u kucanju ali imam problem sa tastaturom na mobilnom pa mi permutuje samo od sebe dok kucam...a i zaista sam neurozan zbog novonastale situacije....jer ovo...ovo je dno dna!!!

    OdgovoriIzbriši