5/30/2013

Pušačke noge


Vi pitate, doktorica Lucija odgovara. Vaša pitanja šaljite na dobro poznatu adresu info@polucija.eu                                                       
                                                                                              


Poštovana, imam 36 godina i već duže vrijeme imam bolove u nogama. U početku su se  bolovi javljali pri dužem hodanju, a kasnije i pri kraćem, da bi nedavno postali stalni. Kako sam i strastveni pušač, izabrani ljekar mi je rekao da vjerovatno imam “pušačke noge”, pa me zanima kakva je to bolest i kako se liječi. Zahvaljujem na odgovoru.
Darinka


Poštovana Darinka,

Nisi jedina koja pati od tog problema. Pušačke noge su česta pojava kod žena u tvojim godinama. Pretpostavljam da radiš u banci ili nekoj sličnoj ustanovi gdje non-stop sjediš i smješkaš se klijentima. Poslije posla vjerovatno ideš sa prijateljicama na kafu, znači opet sjediš, i razgovaraš o udaji i rađanju, jer kao što i sama znaš i osjećaš, biološki sat kuca. Frustracija koju u tebi izaziva potreba za mužem i djecom, odnosno porodicom, mora negdje izaći. Logično, kao kod većine žena tvojih godina, pušenje stvara privid harmonije u tvom životu. Kad staviš tu ružičastu stvar u usta i počneš da cuclaš, ti zaboravljaš na sve probleme i nedaće koje ti opterećuju organizam. Međutim, klečeći položaj u kojem se nalaziš dok pušiš, kao i gutanje sperme (koliko god nam ona bila ukusna), opterećuje tvoja koljena, što kasnije rezultira jakim bolovima. Savjetujem ti da predložiš svom partneru da zavari kuku na plafonu sa koje bi visio dok ga ti oralno zadovoljavaš. Na taj način ćeš biti u stojećem položaju, kao dok čekaš autobus ili kuvaš ručak.

P. S. 

Vodite računa o kvalitetu sajle, jer ukoliko se prekine može doći do prijevremene ejakulacije izazvane padom, što nikako nije dobro jer može izazvati kamenac u bubregu i na zubu, kako kod tebe tako i kod tvog partnera.



Lucija Kurotresina
dr med.
spec. porodične medicine


3 komentara:

  1. Dr Kurotresina, kako da Vas izaberem za svog ljekara?

    OdgovoriIzbriši
  2. tekst je šovinistički. niste duhoviti.

    OdgovoriIzbriši