6/05/2013

Rodoslovlje po Marku


Poznati crnogorski novinar Marko Milačić Novi Profil otkriva sve o Vašem porijeklu, precima i njihovoj obdarenosti. Milačić se proslavio analizom rodoslova porodice Đoković, za koju je dobio nagradu Nikolaj Velimirovič Lepi. Pozivamo čitaoce koji baštine tradicionalne, patrijarhalne i ruralne vrijednosti da pitaju sve što ih zanima u vezi prošlosti njihove porodice. Pitanja slati na mail redakcija@polucija.eu, a veliki majstor rodoslovije će u svakom broju odgovoriti najsrećnijem od Vas, kojeg će izvući crnogorska misica Nikolina Lončar.




Moje ime je Dušan Đurović. Imam 28 godina i živim sa mamom. Šta mi možete reći o mojim korijenima?


Veliki majstor: Mojaš i Mojaševi su rođeni na Sretnji. Bjelopavlići. Krš goli, od sunca ispucali, bješe jedina hrana žiteljima tog nesretnog kraja. U Mojaša bješe sin jedinac Đuro. Zvali su ga Đuro mali Kuro, jer skoro da i nije imao onu rabotu. Porast’o je Đuro, ali ne i kuro. Nemade mira Đuro, prezimena Velimirović, no uteče od sprdnje u Kuče Nebeske. Čuo Đuro za Čemerkić-agu, zanatliju što rabotu produžava. I danas se može čuti kako kučkim planinama odliježe smijeh Čemerkić-age. Kažu stari da se aga, kad je Đuro skinuo gaće, smijao tri noći i sedam dana. Osmog dana, kad je aga doš’o k sebi, rekao je Đuru Jado jadni, tebi spasa nema. Na te riječi Đuro isuče sablju i agi otkinu onu rabotu. Naćera  Đuro agu i šegrta mu Marka da mu prišiju aginu rabotu. Ode Đuro za Podgoricu i tamo se oženi. Promijenio je prezime u Đurović i dobio sina Dušana. Kad je punoljetstvo načinio, Dušan je sa ženom napustio Crnu Goru.  Iz Bara se Titanikom uputio ka horizontu. Titanik je potonuo, a Dušan život izgubio. Žena mu je u Nju Jorku, tri godine nakon toga, rodila sina Zorana. Na dan referenduma, 21. maja 2006. Zoran je sa sinom, kome je po ocu dao ime Dušan, došao u Crnu Goru i glasao za Jugoslaviju.

P.S.

U horoskopu si dupla vaga. Pazi se podznaka.


Dr Marko Milačić Kurč




Broj komentara: 8:

  1. ...tri godine nakon toga, rodila sina Zorana...
    aaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaa

    OdgovoriIzbriši
  2. za zorana kazu da je pljunuti tata!

    OdgovoriIzbriši
  3. polucijo, radosti :))

    OdgovoriIzbriši
  4. zovem se dr. dragan koprivica, a u strvari ne znam ko sam, juče sam na čas pomislio da sam dr. gojko čelebić. a sinoć sam sanjao da sam balša brković (bez dr). ludilo. pomagaj marko tadiću čemerkiću kurčeviću! reci mi umnjače - ko sam ja!

    OdgovoriIzbriši
  5. A sto se zene tice preudala se za italijanskog princa Fistuna Tuparatovica IX i zaklela se da nijedno dijete vise nece roditi u strahu od rodjenja jos jednog djeteta nedonosceta."Bacite ga u bunar da ga moje oci ne gledaju,boli kako je grdan" - parafraza majke mu (Dusanove) neposredno prije zapaljivanja a zatim i bacanja u bunar malog nam Dula. Bog neka mu dusu oslic.

    OdgovoriIzbriši
  6. Sram ve bilo. Viđećete ga za ovo! Znam ja koi ste. Avijonom ću iz Moskve dojć u Berlin ću ve nać. Pičke.

    OdgovoriIzbriši
  7. O, polucijo, moja noćna zadovoljštino!

    OdgovoriIzbriši