12/17/2013

Rođeni da budu divni





Trash blues ansambl Exploding Heads objavio je singl “Rođen da budem divalj” koji najavljuje album “Miomir Maroš jednom godišnje ode na ručak kod šenjora Vlaste u đardin”. Album “Miomir Maroš jednom godišnje ode na ručak kod šenjora Vlaste u đardin” čitaoci će moći da kupe uz dnevni list Vijesti 14. februara na Dan zaljubljenih. 

Članovi ansambla u razgovoru za “Poluciju” svoj novi singl opisuju kao “provokativan, uzbuđujući, ljetnji, novogodišnji”. Na pitanje kako su reagovali na izjavu popularnog gitariste Milorada Šula Popovića koji je u izjavi za Portal Analitika kazao da shred Exploding Heads-a “Kamenasramena” na jutjubu ima manje prikaza nego što američki hit Vladimira Maraša ima komentara, članovi pomenutog ansambla kažu da na njihovu muziku najviše utiču strani bendovi.

“Veliki uticaj na našu muziku izvršili su Goribor i Garavi sokak, dok je tekst ovog singla inspirisan čuvenom šansonom Boba Dilana “Born to be wild”.”


EXPLODING HEADS a.k.a. CRNOGORSKE FRAJLE

Uz snimanje pjesme “Rođen da budem divalj” vezan je i jedan mali kuriozitet. Naime, već prvi slušaoci primijetili su da novi singl nema refren. Razlog tome nije odsustvo talenta u ansamblu Exploding Heads, već činjenica da je pomenuti ansambl tokom snimanja tragično ostao bez pjevača. Filip Ferdinandi stradao je na pločniku ispred zgrade u kojoj je smješten muzički studio.

“Filip je insistirao da stoji pored prozora jer mu je bilo vruće. U jednom trenutku, ponešen energijom pjesme, naglo je skočio unazad i pao kroz prozor. Zbog toga nemamo refren, a ovu pjesmu posvećujemo njemu”, ispričao je jedan od članova benda.




Ali tu tužnoj priči nije kraj. Kao omaž Ferdinandiju, njegov otac, popularni violinista, umjesto refrena "Rođen da budem divalj" snimio je predivnu melodiju na violini koju slušaoci mogu čuti ako pjesmu puste s kraja prema početku. Stariji Ferdinandi se na tu vrstu snimanja odlučio zbog svoje već opjevane skromnosti, kao i zbog činjenice da su se oba Ferdinandija rado veselila uz muziku Led Zeppelin-a, stariji Ferdinandi u Zapadnom Berlinu, mlađi u kafe-baru Berlin u Podgorici. Nama samo ostaje da se što većim brojem lajkova i šerova oprostimo od našeg prijatelja, saradnika i vrsnog vokala. E moj Filipe.


IN MEMORIAM
FILIP FERDINANDI
1982-2013
nosilac Partizanske spomenice 1943.


Poslušajte singl “Rođen da budem divalj” sa albuma “Miomir Maroš jednom godišnje ode na ručak kod šenjora Vlaste u đardin”.





mr Brano Mandić



3 komentara:

  1. poljubac za moje omiljene transvestite :* <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Pusica sa omiljene kujice i Brana Mandića!

    OdgovoriIzbriši