12/25/2015

Metastaza crnogorskog rokenrola




Podgorički bend Soon Politikon nedavno je objavio najveće smeće u kratkoj istoriji domaće rok scene. To je bio povod za razgovor sa članovima benda koji su me dočekali u Rogamima, u štali u kojoj imaju probe. Nakon što su me domaćini počastili svježe izmuženim mlijekom iz krave Božene, počeli smo razgovor.


Kakav je život na selu? Mladi odlaze, posljednja prinova bila je prije 20 godina, čak su i svinje prestale da rađaju prasiće.

Nalazimo se u Doljanima, a ne Rogamima. Pozabavi se malo istraživačkim radom, novinarčiću!

Na Royal music festu na Cetinju osvojili ste prvo mjesto u domaćoj konkurenciji. Tada ste prvi put u životu napustili selo i vidjeli grad. Možete li približiti taj osjećaj našim čitaocima?

Prvi put kad smo ugledali Cetinje, sjećam se da smo uglas povikali: „Da mi je da sam Njegoš, da mogu da izađem ispred kuće oko deset i po, sjednem u Gradsku kafanu, pojedem krempitu i pročitam tabloide, a onda do podneva posmatram kako se stolovi kafana na trgu pune razdraganom mladeži dok srce hoće da mi iskoči iz grudi. E viva!“ Tom prilikom smo upoznali i našeg mlađanog princa, koji nam je rekao da mu se mnogo sviđa naša muzika, citiram: „Žador Zoon politikon!“

Naziv vašeg benda nagovještava da ćete se uskoro upustiti u političke vode? Otkud ta ambicija u vama i da li je tačno da vas je osnovao Željko Ivanović Zmaj?

Oštro poričemo da dotičnog poznajemo lično, i da sasvim sigurno nismo pred njim mahali pištoljem. Što se našeg političkog angažmana tiče, mislimo da smo napravili ogromnu grešku jer smo kao prvi politički singl spjevali rođendansku pjesmu gospodinu premijeru, zato što su svi, uključujući i nas, svjesni da je ne možemo nadmašiti, pa ni ne žele više da nas angažuju.

Dlaka sa muda Antonija Sančeza ima više talenta od svih vas zajedno. Budi li to ljubomoru u vama i šta vi mislite o gore pomenutom bendu?

Prvi put čujemo za pomenuti bend, mada smo im vidjeli basistu kako spopada ljude ispred KBC-a da im uspostavi dijagnozu za pare, ubjeđujući ih da je i on doktor, samo mu fali par ispita. Gitaristu im nismo odavno vidjeli, mora da je konačno skrajnut u kliniku.

S obzirom na to da dosta vremena provodite u štali, da li nekada nategnete Boženu?

Kakav si ti bolesnik. Ne, ne možeš da probaš da muzeš ustima!


Nakon što sam se nabucao pite i skorupa i pozdravio sa srdačnim domaćinima, sjeo sam na magarca Gulu i uputio se ka Šavniku. Iza mene je ostala rogamska prerija, puna smrada i loše muzike.


Dr Novak Adžić, dopisni član Polucije




4 komentara:

  1. glupi ste kao kurac

    OdgovoriIzbriši
  2. Znači gospodo baš ste glupi kao kurac. Ko ima vremena za ovakve gluposti?

    OdgovoriIzbriši
  3. Marko Miljanov Doljanov25/12/15 9:16 PM

    Isto ste glupi kao dva kurca

    OdgovoriIzbriši