1/30/2016

Zašto Polucija ćuti?!


Dimitrije Popović: Tre Sorelle

Polucija ćuti. Opet ćuti. Ne bih da pravim nesuvisla poređenja sa Svetovim ćutanjem jer uredništvo ovog portala nije zaslužilo periferalne uvrede.  Ali ipak, ja ne mogu ćutati.  Ja sam kao kolumnista ovog takozvanog portala odgovoran i pozvan da kažem par riječi o političkom trenutnku čiji smo svjedoci.  Osjećanja mi nadiru, naviru i već danima stvaraju nemir u podtrbušju. Nadam se da me redakcija neće cenzurisati jer je ovo prvi pokušaj da saopštim nešto javno od kada su me prihvatili kao gostujućeg kolumnistu.

Neki od vas se sjećaju da sam se decidarno izjasnio kao Srbin građanske orjentacije i da za cilj imam da doprinesem smjeni ove odnarođene vlasti. Sada se obraćam svima, iako znam da će me Srbi ponaprije shvatiti i prihvatiti. Duboko sam pogođen ovim što se događa. Kažu da nas je Pozitivna prodala i sačuvala DPS.  Ja kažem - svi ste nas prodali i ismijali!  Bijesan sam!  Ljut sam kao vepar i noćima ne spavam!  Ne mogu da gledam parlament pun isprdaka ovog društva kako čereče jedni druge, kako nabubreno buncaju sebi u lice, praveći se da im je opšti interes najbitniji! 

Moj dobri komšija kojeg zbog nekog tupavog razloga u naselju zovu 'Robespijer', je izgleda bio potpuno u pravu. Još prije mjesec dana mi je rekao kako predosjeća da ćemo svi biti iznevjereni i da je kao redovan učesnik protesta shvatio koliko su i Mandić i ostali predstavnici nas Srba totalno izgubili kompas. O ovima koji su ostali u parlamentu poput Danilovića, Milića i bratije neću ni da govorim.  Shvatio sam kako me niko ne predstavlja, ja jednostavno nemam predstavnike u crnogorskom parlamentu, osjećam se prvi put totalno iznevjereno i na neki način onesposobljeno!  Siguran sam da nisam jedini jer puno sa-braće dijeli ovakav stav.  I nemojte zamjeriti, nisam nikada bio naivan da vjerujem narodnim poslanicima, ali ipak su kako-tako određeni predstavnici iz srpskog korpusa bili vokalni, makar u pitanju bila i gluma, oni su rikali i pokazali da se naš glas čuje, da je čojska i časna Crna Gora živa!  Sada nema nikoga da nas vodi, nema nikoga da pokaže put...nikoga da zablista u parlamentu!!!!  Prosto je amforična situacija da sada i mi Srbi možemo jedino da aplaudiramo Dritanu kako pjevuši pjesmicu o pionima vlasti.  Svaka čast tom mladiću, nemam ništa protiv njega, ali gdje su autentični predstavnici našeg naroda da zasijaju, da iskoriste upravo onakvu nadrealnu gledanost skupštine i pokupe simpatije svih drugih nacionalnih skupina!  To je bio trenutak da pokažemo svoju snagu, da pokažemo da smo iskrene anti-režimlije i slobodari, napredni i spremni za preporod ove napaćene državolike tvorevine.   Stvari su toliko postale uvrnute da naš presveti Mitropolit posjećuje u zatvoru optužene za lopovluk, poput Sveta!   Potpuno sam rezigniran, zbunjen i utučen.  Pa eto, kad su već svi pjesnici, neka budem i ja malo oštar prema Pozitivnoj, za kraj mojeg prvog obraćanja (i izvinjavam se što mi je posljednja strofa zapaprena hrvatskim izrazima, ali nažalost se jedino tako rimovalo...):


Skupština je buvljak, kao pjaca tuška,
pročitah na Vijesti - Azra srela Duška,
Glasali za Vladu, spasili su Mila,
uništiše stranku, a jaka je bila.
Azra, Darko, Tuponja, ostadoše sami,
zavolješe DPS, kao Milo Jami...

Pozitivna Crna, Pozitivna Gora,
da su opozicija, bješe samo fora.
Na kraju su građani, ispali budale,
vjerovali u sve što su stranke srale.

Pih, pih, bljak, skočio mi tlak!
Želim demokratiju, čist i svjež zrak!!!


Nenad



1 komentar:

  1. Sve potpisujem! Svaka čast, to smo čekali, pravog brata srbskog gradjanski osviješćenog. Sad smo kompletni zahvaljujući scoutingu urednika Polucije. Imam jednu zamjerku za Autor-Nenada : nedostajalo je da makar jednom u tekstu za Pozitivnu kaže da je Negativna - da rasturi sa poentiranjem. Ovako je možda malo nedorečeno, ali Autor-Nenade čekamo nastavak! Cmok za Robespjera!

    OdgovoriIzbriši