8/13/2016

Skandalozno - Čuveni delfin Joca zapravo bio dva delfina?




Čuveni delfin Joca koji je postao atrakcija bokokotorskog zaliva sredinom osamdesetih godina prošlog veka je po svemu sudeći bio dva različita delfina, javljaju crnogorski mediji. Prema saznanjima do kojih je došao Branko Dujović, marinski biolog iz Instituta za pomorske duplikate iz Herceg Novog, do zabune je verovatno došlo jer "delfini liče jedni na druge".

 - Čak i nama koji smo se nagledali raznoraznih delfina je teško da ih razlikujemo. Pogledajte i sami - skoro svi, zapravo ne skoro, nego baš svi delfini potpuno isto izgledaju. Sada kad malo razmislim, nije isključeno da je delfin Joca bio i više od dva delfina, kaže Dujović, koji je odlučan da ovaj slučaj istera do kraja.

- Već decenijama crnogorski turizam počiva na mitu o delfinu Joci. Nažalost, ispostavilo se da je sve samo velika zabuna. Ne mogu ni da pretpostavim kakve bi ovo posledice moglo da ima na sledeću turističku sezonu, napominje on.

Iz turističke organizacije Crne Gore tvrde da poseduju čvrste dokaze da je delfin Joca bio unikatan, i da nije imao dvojnike.

- Te tvrdnje su potpuno besmislene. Crnogorski turizam je na dovoljno visokom nivou da uopšte ne mora da se služi trikovima te vrste radi publiciteta. Imamo svedoke koji su se brčkali sa njim i koji mogu da posvedoče pred sudom da je Joca bio jedan konkretni delfin a ne više njih, kaže Jasminka Đujić, portparol crnogorske turističke organizacije. Ona je podsjetila na bokešku romansu delfina Joce i barbe Tome Žegure ljeta 1989., a u Boci se i danas ćakula da je ovaj par tajno vjenčao pokojni Don Branko Sbutega.


Marko Dražić



Broj komentara: 6:

  1. Odličan tekst! Hvala Viktore što si nam razotkrio ovaj skandal! Čuj mene "Viktore", Marko..

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Marko :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne kužim Viktore zakaj su te ubjeđivali da je fora sranje!?
    Dapače, tekst je duhovit. Nisam okusio ni kapi, kunem se.

    OdgovoriIzbriši
  4. Napokon su moje sumnje o postojanju delfina potvrđene. Naime6kada ste vidjeli više delfina zajedno i to uživo? Vidjeli ste ih samo na tv ili filmu a to su sve CGI efekti.

    OdgovoriIzbriši
  5. Samo jedan delfinu onolikom zalivchini, Ma ajte molim vas

    OdgovoriIzbriši